A különleges húsleves elkészítéséhez a tyúkot részeire szedjük, majd 200 fokos sütőben 10 perc alatt körbepirítjuk, mert így ízeket nyerünk!
A zöldségeket megpucoljuk és feldaraboljuk, mint a klasszikus húslevesnél, a zöldséghéjakat pedig kifőzzük. Erre azért van szükség, mert sokkal jobb ízt ad majd, mint bármilyen más ételízesítő.
A levestésztán kívül minden hozzávalót egy fazékba rakunk, beleértbe a megtiszított májat is.
Felöntjük húst a leszűrt zöldséglével és vízzel addig, hogy tele legyen a lábas vagy fazék, amiben készítjük. Ezután megsózzuk, majd 85 fokos sütőbe téve 7 óra alatt készre sütjük a levest.
Tálaláskor a húslevest leszűrjük, aztán kifőtt levestésztával kínáljuk.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A TYÚKHÚSLEVES SÜTŐBEN FŐZVE
Megjegyzés
A hagymát érdemes héjastól beletenni a levesbe miután alaposan megmostuk, hiszen ez is szép színt ad a neki a végén.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.