Leveses fazékban olajat hevítünk, majd ráöntjük a fagyott zöldborsót, és addig kevergetjük, amíg felolvad kissé.
Ekkor meghintjük szódabikarbónával, keverünk rajta egy-kettőt, megsózzuk, és pár perc alatt félpuhára pároljuk a zöldborsót.
Hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet, párat keverünk rajta, majd felöntjük forró vízzel, megcukrozzuk, és egy tisztított fej vöröshagymát beletéve, 25-30 percig, közepes lángon megfőzzük.
A nokedlihez, a tojást összekeverjük a liszttel, majd a még lobogva forró levesbe szaggatjuk.
A tűzhelyről a levest levéve fél órán pihentetjük, és utána tálaljuk.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A PETREZSELYMES ZÖLDBORSÓLEVES
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.