Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mákos guba  recept
Mákos guba
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Minestrone recept
Minestrone
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Panettone recept
recept
Mester
GluténTojásTej

Panettone

275 perc
4 adag
Megfizethető
2024. 12. 18.
Frissítve: 2024. 12. 24.

Elkészítés

  1. Egy magas falú panettoneformát vagy lábast kikenünk vajjal. Használhatunk papír sütőformát is. 
  2. A meleg tejet egy tálba öntjük, adunk hozzá 1 teáskanál cukrot és az élesztőt. Összekeverjük, és hagyjuk állni pár percig. 
  3. A maradék cukrot egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat és a vaníliakivonatot, kézi robotgéppel kihabosítjuk. 
  4. A cukros vajhoz adjuk a citrom és a narancs lereszelt héjat, majd alaposan összekeverjük.
  5. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és azokkal is alaposan elkeverjük. Azután egy evőkanál lisztet is adunk hozzá, és folytatjuk a keverést, míg szép sima masszát kapunk.
  6. A többi lisztet robotgép táljába szórjuk, hozzáadjuk a sót, és alaposan összekeverjük, majd egy mélyedést készítünk a közepébe.
  7. Ide öntjük a felfutott élesztőt és a tojásos-vajas keveréket is, majd a robotgéppel alaposan kidagasztjuk, addig, míg a tészta összeáll, és sem a kezünkhöz, sem a tál falához nem ragad.
  8. Egy nagy tálat vékonyan kivajazunk, beletesszük a tésztát, és meleg helyen hagyjuk 2 órát kelni.
  9. A mazsolát egy lábasba tesszük, ráöntjük a rumot, és alacsony hőfokon 5 percig melegítjük, míg a rumot felszívja a mazsola. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  10. Ha a tészta megkelt, óvatosan enyhén lisztezett munkafelületre borítjuk, és kézzel újabb 5 percig dagasztjuk. Több részletben beledolgozzuk az áztatott mazsolát, és a kandírozott citrushéjat is.
  11. A tésztából cipót formázunk, és az előkészített, sütőpapírból és tortaformából készített formába tesszük. Letakarjuk egy konyharuhával, és még egy órát hagyjuk kelni. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  12. A mázhoz a tojásfehérjét összekeverjük a porcukorral, és óvatosan megkenjük vele a panettone tetejét.
  13. A tésztát az előmelegített sütőbe tesszük, és 50-55 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Egy hurkapálcával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  14. A sütőből kivéve 10 percig hagyjuk a formában hűlni, majd egy rácsra fordítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a panettone!

 

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Darázsfészek
Recept
Rafinált

Darázsfészek

120 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sajtos stangli
Recept
Egyszerű

Sajtos stangli

35 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Áfonyás-krémsajtos csiga
Recept
Egyszerű

Áfonyás-krémsajtos csiga

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mikulecz Timea szerző profilképe

Mikulecz Timea

Kókuszos kelt csiga
Recept
Rafinált

Kókuszos kelt csiga

120 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Rozmaringos-kovászos focaccia
Recept
Mester

Rozmaringos-kovászos focaccia

210 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Hűtős kefires lángos
Recept
Mester

Hűtős kefires lángos

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kautz József szerző profilképe

Kautz József

Dűne ihlette fahéjas tekercs
Recept
Rafinált

Dűne ihlette fahéjas tekercs

130 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Joghurtos tekercs
Recept
Mester

Joghurtos tekercs

70 perc
|
5 adag
|
Átlagos
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Hasonló receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.