A joghurtos tekercs elkészítéséhez az élesztőt 1 dl tej és a cukor keverékében felfuttatjuk. A lisztben elvegyítjük a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojássárgáját, a langyos joghurtot, az olvasztott vajat és a maradék tejet, és az egészet közepesen lágy tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A tésztát kb. 30×40 cm-es nagyságúra kinyújtjuk és egy pizzavágóval a rövidebbik oldala mentén 2,5 cm-es csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat lekenjük a habbá vert tojásfehérjével és egyenként feltekergetjük.
A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, lekenjük a tetejüket vízzel, megszórjuk sóval és szezámmaggal, majd 30 perc kelesztés után 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.