Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Dűne ihlette fahéjas tekercs recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTejDiófélék

Dűne ihlette fahéjas tekercs

130 perc
4 adag
Megfizethető
2024. 04. 12.

Elkészítés

  1. Minden hozzávalót kiveszünk a hűtőből, a spájzból, a szekrényből, és hagyjuk, hogy szoba-hőmérsékletűre melegedjenek.
  2. A tejet meglangyosítjuk, egy kis tálkába töltjük, beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  3. A lisztet egy dagasztótálba öntjük, beleszórjuk az egy csipet sót és beleteszünk egy egész tojást, plusz egy tojássárgáját. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, és először egy fakanál segítségével összevegyítjük az alapanyagokat, utána kézzel sima tésztát gyúrunk.
  4. A vajat megolvasztjuk, és két részletben a tésztához dagasztjuk. Akkor lesz kész a tészta, amikor már nem tapad, nem ragad, a felülete fényes, sima. Letakarva, meleg helyre téve, körülbelül egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
  5. Az alufóliából kis darabokat tépünk és kúp alakúra formázzuk, ezt helyezzük majd a tésztahengerbe, hogy létrejöjjön a szájnyílás.
  6. A vajat megolvasztjuk, a cukrot és a fahéjat elkeverjük.
  7. A megkelt tésztát lisztezett felületen szabályos trapéz formára nyújtjuk úgy, hogy az egyik vége jóval keskenyebb legyen, mint a másik. A tésztát lekenjük az olvasztott vajjal és vastagon megszórjuk a fahéjas cukorral.
  8. A tészta hosszabbik oldalának szélére pár milliméter távolságban benyomkodjuk a mandulapálcikákat egymás mellé, ezek lesznek a szörny fogai. Erre a végére helyezzük az alufóliakúpot úgy, hogy az egyharmada kilógjon, és a hosszanti oldal mentén lazán feltekerjük a tésztát.
  9. Sütőpapírral kibélelt sütőlemezre tesszük, tekergő kígyó alakúra formázzuk, a legvégét elvékonyítjuk, összecsípjük, és 180 Celsius-fokra előmelegített sütőbe tesszük, alsó-felső sütési módra. Húsz-huszonöt perc után kivesszük, vékonyan lekenjük felvert tojással, és pirosra sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  10. Fogyasztás előtt az alufóliakúpot eltávolítjuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a Dűne ihlette fahéjas tekercs, azaz a homokféreg!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Panettone
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Almás krémes
Recept
Rafinált

Almás krémes

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Anyukám almás pitéje
Recept
Egyszerű

Anyukám almás pitéje

65 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Esterházy torta VII.
Recept
Mester

Esterházy torta VII.

75 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

A klasszikus Kata szelet
Recept
Rafinált

A klasszikus Kata szelet

120 perc
|
10 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Asszonykonty
Recept

Asszonykonty

105 perc
|
4 adag
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Áfonyás-krémsajtos csiga
Recept
Egyszerű

Áfonyás-krémsajtos csiga

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mikulecz Timea szerző profilképe

Mikulecz Timea

Marcipános-körtés pite
Recept
Bonyolult

Marcipános-körtés pite

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Fahéjas almaleves
Recept
Egyszerű

Fahéjas almaleves

20 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Virág Katalin szerző profilképe

Virág Katalin

Hasonló receptek

Ünnepi fűszeres fahéjas tekercs recept
Recept
Mester

Ünnepi fűszeres fahéjas tekercs

85 perc
|
11 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Darázsfészek recept
Recept
Rafinált

Darázsfészek

120 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Körtés kekszes süti recept
Recept
Egyszerű

Körtés kekszes süti

45 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Joghurtos tekercs recept
Recept
Mester

Joghurtos tekercs

70 perc
|
5 adag
|
Átlagos
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Vaníliás darázsfészek recept
Recept
Mester

Vaníliás darázsfészek

90 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Svéd fahéjas csiga (Kanelbulle) recept
Recept
Bonyolult

Svéd fahéjas csiga (Kanelbulle)

75 perc
|
18 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.