A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, majd átszitáljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott hideg margarint, és összemorzsoljuk. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot, és a darált diót, majd hozzáadjuk az egész tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. (Amennyiben szükséges 1 ek hideg vizet adjunk hozzá , hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.)
Az összegyúrt tésztának lecsippentjük az 1/3 részét, becsomagoljuk folpackba, és a hűtőbe tesszük felhasználásig. A nagyobb tésztagombócot piteforma méretűre nyújtjuk, és kibéleljük vele a formát.
A marcipánt egy nagyobb lyukú reszelőn egyenletesen ráreszeljük a piteformában lévő tésztára.
A körtét meghámozzuk, kettévágjuk, vájjuk ki a magházat, majd vágjuk fel vastagabb cikkekre. Ezután a körtecikkeket ráhelyezzük a marcipán tetejére úgy, hogy mindenhol befedje, majd megszórjuk a vaníliás cukor, és az őrölt fahéj keverékével.
Kivesszük a hűtőből a félretett tésztát, kinyújtjuk, majd ráhelyezzük a formára, tenyérrel kissé lelapogatjuk, és villával több helyen megböködjük.
Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 170 fokon, 40 percig sütöttem.) A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni a piténket.
Megjegyzés
A tészta finom omlós, a marcipánhoz pedig nagyon jól illik a vaníliás-fahéjas körte.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.