A tejet meglangyosítjuk. A felét egy kis tálba öntjük, elkeverünk benne 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson.
Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a sót, a maradék cukrot, a tojást és a vajat, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. A maradék tejet fokozatosan hozzáadagolva lágy tésztává gyúrjuk. Letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen kb. 45-50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a vajat alaposan elkeverjük a fahéjjal és a porcukorral. A körtéket megtisztítjuk és felkockázzuk.
A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, majd kb. fél cm vastag téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen elosztjuk rajta a fahéjas vajat, és rászórjuk a körtedarabokat. A hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerjük, majd egy késsel 1,5-2 cm darabokra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiba sorakoztatjuk, mindet megkenjük a felvert tojással, és további 15-20 percig pihentetjük. Ezután 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.