A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket kézzel kiszedjük. Felaprítjuk a hagymákat és a sonkát. 5-10 perc alatt egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát, a sonkát, a fokhagymát és a gombát, közben pedig hozzáadjuk a kukoricát és a fűszereket, majd felöntjük a tejszínnel, és összerottyantjuk.
Közben habarást készítünk; a tejet a liszttel elkeverjük, majd beleöntjük a serpenyőbe. Ezután beleforgatjuk a sajt 2/3-át, és nagyjából 1 perc alatt összefőzzük.
Az elkészült tölteléket belekanalazzuk a zsemlékbe, megszórjuk a maradék sajttal, és a 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Ezután a kis tölött Songoku bombák tetejét megszórjuk még egy pici sajttal, majd néhány percre visszatesszük még a sütőbe, hogy szépen rápiruljon.
Nézd meg videón is, hogyan készül a Sonkás-gombás töltött zsemle
Megjegyzés
A gyerekek imádják a SOnka, GOmba, KUkorica feltétet a pizzán. Mi lenne, ha most ezt melegszendvics formájában tálalnátok nekik?
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.