A sonka az egyik legkedveltebb felvágott féleség. A klasszikus változatot természetesen sertéshús felhasználásával készítik, de manapság nagyon népszerűek a zsírszegényebb pulyka- és csirkemell sonkák is.
Kiváló szendvics alapanyag, akár hidegen, akár melegen fogyasztjuk, de számos főétel hozzávalója is lehet. Tehetjük pizzára, tésztákra, salátákba, de nagyon finom rakott húsos ételekbe sütve is. Ellenállhatatlanná teszi a sós vendégváró süteményeket, sós kelt tésztákat, bundás kenyeret. Felhasználásának csak a képzeletünk szab határt, amit bizonyít a nagyon sok jobbnál jobb recept is.
A táblázatban megadott tápértékek a sertéssonkára vonatkoznak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.