A tápiókagyöngyöt hideg vízbe áztatjuk minimum 30 percre.
A gyümölcsökből félreteszünk néhány szemet a díszítéshez, a többihez hozzáadunk 4 evőkanál cukrot, a citrom levét, reszelt héját és egy csipet sót. Felöntjük vízzel, és közepes hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellett, nagyjából 10-15 perc alatt besűrítjük. Tálalásig félretesszük.
A vaníliás mandulaitalhoz hozzáadjuk a beáztatott, majd leszűrt tápiókagyöngyöt, édesítjük 4 evőkanál cukorral, fűszerezzük vaníliával, végül hozzáadunk egy csipet sót, és alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett nagyjából 5-10 perc alatt sűrűre főzzük.
Az elkészült tápiókapudingot poharakba vagy pudingformákba kanalazzuk, a tetején szépen eloszlatjuk a sűrű gyümölcsragut. A félretett gyümölcsökkel díszítjük. A kész desszertet fogyasztásig – de minimum 2 órát – hűtőben tároljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Megjegyzés
Készíthetjük más növényi tejjel, gyümölccsel sőt akár csokoládéval, fahéjjal is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.