A kelkáposztát kisebb kockákra, az újhagymát vékonyra vágjuk. A szeletelt bacont előbb félbevágjuk, majd felcsíkozzuk.
A bacont kevés olajon sütni kezdjük, és amikor már szép piros és ropogós, akkor a zsiradékból kikanalazunk egy keveset és félretesszük. A visszamaradt zsiradékra rádobjuk a felvágott újhagymát és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott kelkáposztát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, megszórjuk ízlés szerint ételízesítővel és köménymaggal, és félpuhára pároljuk. Ezt követően hozzáöntjük a főzőtejszínt, és addig főzzük az egészet, amíg a káposzta puha, a ragu pedig krémes lesz.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük, majd hozzáforgatjuk a káposztához. Ha szükséges, utólag ízesítjük.
Egy edényben felforralunk kb. egy liter vizet, majd beleöntünk két teáskanálnyi 10%-os ételecetet.
A tojásokat egyesével felütjük külön-külön tálkákba, majd örvényt kavarunk a forrásban lévő vízben és óvatosan, alacsony magasságból (a tál szinte érjen a vízbe) beleöntjük a tojásokat egyenként az örvény közepébe. Letekerjük a hőforrást és gyöngyöző vízben 3-4 perc alatt megfőzzük a buggyantott tojást. Az a cél, hogy a fehérje megfőjön, de a sárgája folyós maradjon. A megfőtt tojásokat szűrőkanál segítségével kiemeljük és hagyjuk lecsepegni.
A kelkáposztás tésztát a pirosra sütött baconnel és a buggyantott tojással kínáljuk.
Megjegyzés
Tálaláskor szedjük az elkészült tésztát tányérba, szórjuk meg a pirosra sütött baconnel, helyezzük rá a buggyantott tojást, majd úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.