A hagymát felaprítjuk és az olajon elkezdjük pirítani, majd hozzátesszük az áttört fokhagymát. Mehet bele a felkockázott csirkemell és együtt pirítjuk, amíg levet enged a hús.
Fűszerezzük sóval, borssal, késhegynyi fahéjjal és késhegynyi szerecsendióval, majd hozzáadjuk a negyedekre vágott aszalt szilvát és felöntjük egy kevés vízzel. Közepes lángon főzzük és néha megkeverjük, hogy a szilva is megpuhuljon, hogy szaftos legyen tőle a ragu.
Amíg a ragu fő, elkészítjük a köretet. A püréhez a burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Ha elkészült, leszűrjük, egy kevés vizet hagyunk az alján, majd hozzáadjuk a vajat, ízlés szerint tejet vagy tejfölt is adhatunk hozzá, hogy lágyabb legyen, és krumplinyomóval összetörjük.
A bacont felkockázzuk és saját zsírján ropogósra pirítjuk.
Amikor megfőtt és megpuhult a csirkehús, szaftossá vált a ragu, akkor elzárjuk alatta a hőt, és a burgonyapürével együtt tálaljuk, amire rászórjuk a pirított bacont.
Nézd meg videón, hogyan készül az aszalt szilvás csirkeragu pirított baconös burgonyapürével!
Megjegyzés
Igazi gyerekbarát ebéd, amiben még az aszalt szilvát is örömmel eszik majd a gyerkőcök.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.