A megtisztított, felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, kicsi vizet hagyjunk rajta, majd visszatesszük a tűzhelyre, és folyamatos lassú melegítés és határozott keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Addig keverjük és törjük, amíg egységes masszát kapunk belőle.
Ha a massza kihűlt, evőkanállal galuskákat szaggatunk belőle, és egy kevés zsíron vagy olajon a dödölle mindkét oldalát ropogósra pirítjuk.
Pirítás közben adhatunk hozzá apróra vágott vöröshagymát. De a hagymát vékony karikákra is vághatjuk, ebben az esetben forgassuk meg kukoricalisztben, és bő olajban süssük aranybarnára. Tálaláskor tegyük a készre sütött dödölle tetejére.
Tejföllel díszíthetjük, de a legjobb ha külön is kínálunk mellé tejfölt, mert sok tejföllel finom igazán a dödölle.
Nézzétek meg videón, hogyan készül az eredeti zalai dödölle:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.