A dödölléhez a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és feltesszük főni annyi sós vízben, ami épp ellepi.
A felkockázott hagymát az olajon kicsit megfonnyasztjuk, majd egy tepsibe kanalazzuk, és egyenletesen rászórjuk a bacont.
Amikor a krumpli megfőtt, lehúzzuk a tűzről, rátesszük a lisztet, és gyors mozdulatokkal összekeverjük, úgy, hogy a krumpli darabos maradjon.
Ezt a masszát egy evőkanállal rászaggatjuk a tepsiben levő hagymás szalonnára, majd sütőben magas (gázon; 200fokon) hőfokon kb. 20 percig sütjük, miközben lapáttal meg-megforgatjuk a krumplis masszát, ami időközben darabokra esik a sütéstől.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.