A szalonnát felkockázzuk, a vöröshagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, a répákat 5-6 milliméter vastagságú karikákra vágjuk, a zellert felszeleteljük, majd felkockázzuk, a fokhagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.
Egy lábasban közepes fokozaton zsiradékot hevítünk, erre rakjuk a szalonnát. Ha enyhén üveges, következhet a hagyma, kevergetve pár percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, ezt is elkeverjük. Jöhet a kolbász is, hagyjuk, hogy némi zsírt engedjen, kicsit megszínezze az alapot, azután hozzáadjuk a zöldségeket, 6-8 percig pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát. (Ügyeljünk arra, hogy a szalonna és a kolbász is fűszeres.)
Ha a zöldségek kicsit kiengedték a színüket, hozzáadjuk a babot, és felöntjük kb. 2 liter vízzel, összekeverjük, beletesszük az egy csokor petrezselymet, majd a forrástól számítva 50-60 percig főzzük alacsony lángon, amíg a bab és a zöldség megpuhul.
Közben időnként megkóstoljuk a levet, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, menet közben, ha a lé párolog és szükséges, pótoljuk vízzel.
Az elkészült bablevest végül behabarjuk. Ehhez a lisztet a tejföllel és egy kevés vízzel csomómentesre keverünk, majd hőkiegyenlítést alkalmazva a leveshez öntjük. Forraljuk még néhány percig, és már tálalhatjuk is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.