A bableveshez a répákat és a zellert felkockázzuk és egy kevés olajon átpirítjuk, hozzáadjuk a felkarikázott hagymát és üvegesre pároljuk. Ezután felöntjük kb. 1,5-2 l vízzel, megsózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, a lecsepegtetett babot és főzni kezdjük.
A kolbászt felkarikázzuk, és egy serpenyőben a zsírjára pirítjuk, majd egy szűrőkanállal kiszedjük és beletesszük a levesbe.
A tojásból, a liszből és a sóból csipetketésztát gyúrunk, majd a levesbe csipkedjük.
A kolbász visszamaradt zsírjában megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát és több részletben felengedjük összesen 1,5 dl vízzel. Ezután az elkészült rántással besűrítjük a levest.
A tejfölt pár kanál forró leveslével kikeverjük, majd hozzáöntjük a leveshez és jól összeforraljuk. Végül - ha szükséges - sóval ízesítjük és megszórjuk aprított petrezselyemmel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.