A rakott húsgombóc elkészítéséhez a darált húst összedolgozzuk az összetört fokhagymával, sóval, borssal, majoránnával és a bazsalikommal, majd a masszából gombócokat formázunk. Bő vízzel hígított, forrásban levő alaplében néhány perc alatt kifőzzük.
Egy tűzálló tálat zsiradékkal kikenünk és beletesszük a rizst, rászórjuk a borsót. A sűrített paradicsomot és a hámozott paradicsomot összekeverjük a vízzel, ha szükséges bazsalikommal, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük még, majd ráöntjük a rizsre és összekeverjük. A húsgombócokat a tetejére halmozzuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük lefedve. Ha a rizs megpuhult, akkor rátesszük a félbevágott paradicsomokat, a mozzarella karikákat, megszórjuk parmezánnal, reszelt sajttal és 15-20 percig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.