Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Minestrone recept
Minestrone
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba  recept
Mákos guba
Majoránna

Receptek majoránna hozzávalóval

Leírás

A majoránnát, csakúgy, mint megannyi fűszernövényt nemcsak konyhai alapanyagként, hanem gyógynövényként is használják, ami segít a köhögés enyhítésében, de epekő, egyéb gyomorprobléma esetében is ajánlott fogyasztani. A majoránnát hozzávalóként a konyhában rengeteg mindenre fel lehet használni, például mediterrán stílusú receptekben, főzelékekben, krémlevesekben, vagy húsételekben. Egyes szakácsok csak pecsenyevirágként emlegetik, hiszen a majoránna tökéletese különböző vadételek, szárnyasok, és halak fűszerezéséhez is.  A mediterrán konyhaművészet a kakukkfűvel, és a bazsalikommal szokta kombinálni receptjeiben.

Mikor vedd?

A majoránnát akár balkonládában is termesztheted, szárított verzióját bármikor beszerezheted.

Hogyan tárold?

A szárított majoránna fűszert csomagolásában, vagy zárható fűszertartóban érdemes tárolni.
Tápérték(100 g)
271 kcal Energia
7 g Zsír
20.3 g Szénhidrát
12.7 g Fehérje
Majoránna receptek (1649 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.