Mirinda-szelet
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus kuglóf
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rigó Jancsi, ahogy mi szeretjük
Káposztás tészta egyszerűen
Tojásos nokedli fejes salátával
Epres blondie
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Dödölle - az eredeti recept
Babgulyás
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba
Dubarry-csirkemell
Zsemlegombóc
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Majoránna

Receptek majoránna hozzávalóval

Leírás

A majoránnát, csakúgy, mint megannyi fűszernövényt nemcsak konyhai alapanyagként, hanem gyógynövényként is használják, ami segít a köhögés enyhítésében, de epekő, egyéb gyomorprobléma esetében is ajánlott fogyasztani. A majoránnát hozzávalóként a konyhában rengeteg mindenre fel lehet használni, például mediterrán stílusú receptekben, főzelékekben, krémlevesekben, vagy húsételekben. Egyes szakácsok csak pecsenyevirágként emlegetik, hiszen a majoránna tökéletese különböző vadételek, szárnyasok, és halak fűszerezéséhez is.  A mediterrán konyhaművészet a kakukkfűvel, és a bazsalikommal szokta kombinálni receptjeiben.

Mikor vedd?

A majoránnát akár balkonládában is termesztheted, szárított verzióját bármikor beszerezheted.

Hogyan tárold?

A szárított majoránna fűszert csomagolásában, vagy zárható fűszertartóban érdemes tárolni.
Tápérték(100 g)
271 kcal Energia
7 g Zsír
20.3 g Szénhidrát
12.7 g Fehérje
Majoránna receptek (1653 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.