A csirkemájat megtisztítjuk a zsírtól, inaktól és az epétől, falatnyi darabokra vágjuk, és tálba tesszük. Felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, átkeverjük, és hűtőben pihentetjük.
A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. Felöntjük hideg vízzel, átmossuk, majd kicseréljük a vizet. Ezt addig ismételjük, amíg a víz tiszta nem lesz.
Egy fazékban, alacsony láng felett melegíteni kezdjük az olajat. Nem kell, hogy nagyon forró legyen. A krumplit lecsepegtetjük, és több részletben belehelyezzük az olajba. 10-15 percig főzzük, majd kiszedjük.
Az olajat ezután felhevítjük, majd több részletben visszatesszük az olajban előfőzött burgonyát, és addig sütjük, amíg aranybarna színt nem kap. Papírtörlőre szedjük, és hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.
A májat lecsöpögtetjük és lisztben megforgatjuk. Az olajat, ha kell, akkor a krumpli után átszűrjük, majd melegíteni kezdjük, és beletesszük a májat. 10-15 perc alatt ropogósra sütjük. Ha durrogni kezd a máj, akkor biztosan jó, átsült. Papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges olajat.
A májra még melegen rászórjuk az oregánót, pirospaprikát és majoránnát, sózzuk, és alaposan átforgatjuk.
A krumplit tálalás előtt sózzuk, és összeforgatjuk a ropogós májfalatokkal. Savanyúsággal kínáljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a sült krumpli ropogós csirkemájfalatokkal.
Megjegyzés
A sült krumplit csak tálalás előtt sózzuk meg, különben hamarabb megpuhul.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.