A burgonyát alaposan megmossuk, majd egy fazék hideg vízben feltesszük főzni, közben pedig ízesítjük egy teáskanál sóval. Nagyjából 15-20 perc alatt készre főzzük.
Ha megfőtt, leöntjük róla a vizet és hagyjuk, hogy kihüljön. Miután kihűlt, negyedekre vágjuk. Tipp: hideg vízzel is lehűthetjük, ám akkor sütés előtt mindenképpen töröljük szárazra a burgonyákat.
Egy magasabb falú edényben olajat hevítünk 170-180 fokra. Ha elértük a sütési hőmérsékletet, beletesszük a burgonyacikkeket és nagyjából 5-7 percig sütjük. Akkor jó, ha már szép piros színe van és nem alakult ki rajtuk kéreg. Ügyeljünk arra is, hogy bő olajban süssük, ha pedig kisebb edényt használunk, több részletben készítsük el a steak burgonyát.
Az elkészült burgonyát szűrőkanál segítségével kivesszük az olajból, majd törlőpapírra helyezzük és 1-2 percig pihentetjük.
Egy keverőtálba rakjuk a burgonyát. Ízesítjük sóval, fűszerezzük fokhagymaporral, kakukkfűvel, rozmaringgal, és pirospaprikával, majd az egészet alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol átjárja a fűszer.
Az elkészült steak burgonyát fogyaszthatjuk magában is, de köretként, esetleg mártogatóssal vagy valamilyen szósszal tálalva is kiváló.
Nézd meg videón is, hogyan készül a steak burgonya:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.