A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, tálba tesszük, ízesítjük sóval, borssal, 5-10 percig állni hagyjuk, majd kézzel jó alaposan kinyomkodjuk, és a keletkezett levet leöntjük.
A reszelt, kinyomkodott burgonyához hozzáadjuk a két feltört tojást és a lisztet, alaposan összekeverjük, sűrű, enyhén folyós masszát kell kapnunk. Egy magas falú edényben vagy serpenyőbe olajat hevítünk kb. 170-180 Celsius-fokra.
Míg az olaj hevül, a karajszeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, ezután lisztbe forgatjuk, végül a burgonyás masszába mártjuk és rögtön a forró olajba helyezzük. Nagyjából 5-7 perc alatt pirosra sütjük, az elkészült húsokat papírtörlőre tesszük és hagyjuk lecsepegni a felesleges olajat.
Egy keverőtálkába tejfölt kanalazunk, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, enyhén sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük. A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokra. A hússzeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy sütőtálba helyezzük, mindegyik húsra kanalazunk a fokhagymás tejfölből, tetejére sajtot szórunk, és a sütőbe helyezzük 5-8 percre, amíg a sajt megpirul.
Az elkészült borzaskát melegen tálaljuk, rizibizivel, vagy salátával fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.