A csirkemellszeleteket sózzuk, borsozzuk és hagyjuk állni addig, amíg a karfiollal foglalkozunk.
A karfiolt a közepénél kettévágjuk, rózsáira szedjük, és forrásban lévő sós vízben 3 perc alatt félkészre főzzük. Tegyük a karfiolrózsákat jeges vízbe (azaz blansírozzuk), így megállítjuk a főzés folyamatát. Mivel még bekerül a sütőbe, így pont azt az állagot fogjuk kapni, amit szeretnénk. Nem túl kemény, de nem is pépes, pont jó.
A besamelmártáshoz a vajat felmelegítjük, hozzátesszük a lisztet és zsemleszínűvé pirítjuk, majd hozzáöntünk 3-4 deciliter langyos tejet. 15-20 percig kevergetjük, reszelünk bele egy kevés szerecsendiót, parmezánt, végül borsozzuk, sózzuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és 5-6 perc alatt oldalanként lepirítjuk a csirkemelleket. Várjuk meg, amíg szép, aranybarna színt kapnak.
A karfiolrózsákat ráhalmozzuk a csirkemellekre, leöntjük a besamelmártással, a tetejére sajtot reszelünk, és előmelegített sütőben, 220 fokon 15 perc alatt készre sütjük. A tetejét megszórjuk újhagyma zöldjével vagy petrezselyemmel, és már tálalhatjuk is.
Nézd meg videón, hogyan készül a Dubarry-csirkemell!
Megjegyzés
A videóban rozsdamentes acélserpenyővel dolgoztunk, amit a sütőbe is lehet tenni, ezért nem szedtük ki a csirkemelleket. Ha otthon nem rendelkezünk ilyennel, egy hőálló jénai edénybe szedjük ki a csirkemelleket és abban folytassuk a leírtakat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.