A karfiolt megmossuk, és kés segítségével nagyobb rózsákra bontjuk.
Egy nagyobb lábasba vízben vagy tejbe feltesszük főni a karfiolrózsákat, beletesszük a fokhagymagerezdeket, alaposan megsózzuk, és fűszerezzük kakukkfűvel. Forrástól számítva nagyjából 8 percig főzzük (félkeményre). Az elkészült karfiolrózsát hideg vízzel leöblítjük, lehűtjük, alaposan lecsepegtetjük, szárazra töröljük.
Jöhet a panírozás: a tojásokat sózzuk, enyhén borsozzuk, és egy villával felverjük. A karfioldarabokat először lisztbe forgatjuk, a felesleget leütögetjük a tányér szélén, majd a tojásba mártjuk, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Egy magasabb falú edénybe vagy serpenyőbe annyi olajat öntünk, amennyi a legnagyobb karfiolrózsát is ellepi. Az olajat nagyjából 170 fokig hevítjük, majd a karfiolokat több adagban a forró olajba tesszük, és aranybarnára sütjük. Sütés közben időnként forgatjuk a darabokat.
Az elkészült rózsákat sütőrácsra rakjuk vagy papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen.
Nézd meg videón is, hogyan készül a rakott karfiol:
Megjegyzés
A rántott karfiol kiváló körete a petrezselymes rizs, vagy akár rizibizivel is fogyaszthatjuk. Mindenképpen készítsünk valamilyen mártogatóst hozzá, klasszikus párosítás a tartármártás, de készíthetünk hozzá sajtmártást is vagy házi majonézt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.