Leszedjük a káposzta külső, esetleg sérült leveleit, félbevágjuk és kivágjuk a torzsát. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A lereszelt káposztát alaposan megsózzuk és hagyjuk állni legalább 15 percig, amíg meg nem puhul és levet nem ereszt.
Amíg a káposzta puhul, addig kifőzzük a tésztát. A legjobb a fodros kocka, de csuszával is finom.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd ráhalmozzuk a kifacsart káposztát. Közepes hőfokon addig pirítjuk, amíg a káposzta aranybarna színt nem kap. Ha kell, önthetünk hozzá még egy kevés olajat.
Amikor a káposzta megpirult, rászórjuk a cukrot, összekeverjük és hagyjuk karamellizálódni. Pár percig kevergetjük, majd elzárjuk alatta a hőt és összeforgatjuk a kifőtt, lecsöpögtetett tésztával.
Frissen őrölt borssal, porcukorral, esetleg mindkettővel egyszerre tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a káposztás tészta!
Megjegyzés
Pirítsuk le jól a káposztát, ez nemcsak színt, hanem finom ízt is kölcsönöz az ételnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.