A túróval töltött zsemle elkészítéséhez a zsemlék tetejét levágjuk, majd a belsejüket kézzel kiszedjük, figyelve arra, hogy alul és oldalt nagyjából fél centi vastagon hagyjuk épségben a zsemlét.
A langyos tejben elkeverjük a vaníliás cukrot.
A zsemlék belsejét apró darabokra tépkedjük, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a túrót, az egy egész tojást, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a mazsolát és a sót, majd alaposan összekeverjük.
Egy tepsit alaposan kikenünk vajjal.
A zsemléket megmártjuk a cukros tejben, és a tepsibe tesszük, majd jó alaposan megtöltjük a túrós keverékkel.
A zsemlék tetejét is megmártjuk a cukros tejben, majd ráhelyezzük a túrós töltelékre, lezárva ezzel a zsemléket.
Előmelegített sütőben, alsó-felső sütési módban, 190 Celsius-fokon 20 percig sütjük, figyelve arra, hogy a zsemlék teteje ne égjen meg.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a túróval töltött zsemle!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.