Antalffy Judit és férje nyolc éve nyitotta meg a Kert Bisztrót. A ház, amelynek az étterem otthont ad 1907-ben épült, fűszer-, és csemegeáru kereskedés volt. A 30-40-es évek fordulóján került a család birtokába. Judit nagypapája családi vállalkozásként több vendéglátóhelyiséget működtettet, a Kert helyén a Borház nevű étterem üzemelt.
- A nagyapámék látták meg a lehetőséget abban a kerthelyiségben, ami az utcáról nem is látszik. Az egész családunk itt dolgozott. Sajnos 1948-ban ez az üzlet is áldozatul esett az államosításnak, utána sokfajta élete volt, könyvesboltként, ingatlanirodaként is funkcionált. Aztán a férjemmel egyre inkább gondolkodtunk azon, hogy vonz minket a vendéglátás. Végül adódott a lehetőség, és 68 év után, 2016-ban megnyitottuk a Kert Bisztrót – mesélte Antalffy Judit, tulajdonos.
Az étterem sokak kedvence lett, de leginkább a 30-as korosztály az, amelyik szívesen beül egy ebédre, vagy vacsorára ide, de tartottak már 100 éves születésnapot is az étteremben.
- Az a célunk, hogy minél szélesebb réteget megszólítsunk, nemcsak több korosztályt, hanem azokat is, akik speciális étrendet követnek. Úgy alakítjuk ki az étlapot, hogy ha beül hozzánk egy társaság, akkor az is tudjon választani, aki a húsételeket eszi, de az is, aki vegán, vagy gluténmentes étrendet követ. Örülünk annak, hogy hozzánk családok, baráti társaságok járnak, nem ritka, hogy 15-20 főre foglalnak asztalt – mondta Judit.
A hely egyik védjegye, hogy rendszeresen hirdet tematikus heteket. A nyári időszakban nagy sikere volt a grillételeknek, ősszel a vadhúsokból és halakból készült fogásoknak, ahogyan a Márton-napi finomságoknak is. Az ünnepi időszakban pedig olyan gourmet-fogásokkal is várják a vendégeket, mint például a portói borban párolt vaddisznócsülök, Gillardeau osztriga, vagy a Szentgyörgyvári tokhal filé.
- A vendégek nagyon szeretik a tematikus heteket, ez nekünk nagyon bevált. A tematikák meghatározása igazi ötletbörzék nálunk, a séfünk, Galgóczi Gábor vezetésével. Persze vannak klasszikusok, mint a Márton nap, vagy a disznótoros, de volt már nálunk kalandozás Írország és Skócia ízeiben whisky kósoltolóval. Jövőre pedig szeretnénk majd jobban nyitni a vegán ételek felé is – jelentette ki Antallfy Judit.
Az nem vitás, hogy egy éttermet meghatároz az is, hogy ki vezeti a konyhát. Galgóczi Gábor az egyik állandóságot jelenti a Kertben, a séf 2018 óta dolgozik a csapattal.
- Nálunk mindig a vendég az első. Nyilván egy séfnek fontos az egója is, de én, így a negyvenen túl már kinőttem abból, hogy csak az egómnak főzzek. Sokkal fontosabb az, hogy a vendég jót egyen és jól érezze magát, és az, hogy a körülöttem lévő 40 embernek meglegyen a biztos megélhetése – mondta Galgóczi Gábor. - Egy étel kiválasztásánál nem elég az, hogy megálmodjuk és elképzeljük. Összhangban kell lennie azzal, hogy beszerezhető és eladható legyen.
Az étterem az alapanyagokat körülbelül 40 beszállítótól szerzi, nagy részét itthonról. A marha steak alapanyaga nemcsak Ausztráliából, vagy Ausztriából, hanem a Balaton mellől is érkezik az étterembe.
- A steak története nálunk egy érdekes eset. Hat évvel ezelőtt egy 25 dekás bélszín steaket adtunk, talán alacsony áron is. Aztán minden második steaket well done sütve kértek, ami meg is akasztotta az aszalokat, majd a vendég mondta, hogy mi ez a rágós valami. Le is vettük a steaket az étlapról, legalább két szezonon át nem volt. Egy idő után azonban keresni kezdték a vendégek, visszahoztuk és ma már egy nagyon bő steakkínálatunk van – hangsúlyozta a séf.
A Kert nemcsak Zugló, hanem a főváros egyik meghatározó étterme is lett, ami köszönhető annak a kiváló csapatnak, amely évek óta azon dolgozik, hogy a hely ne csak egy étterem legyen a sok közül.
- Az én koncepcióm az, hogy törekedjünk arra, hogy mást adjunk, mint a többiek. Mi minden évben próbálunk valami pluszt adni a vendégeinknek – mondta Galgóczi Gábor.
- Az elmúlt nyolc évben volt minden. Egy új éttermet elindítani mindig kihívás, de ezt még megspékelték olyan plusz kihívások, mint a covid, a bezárás. Szerintem sokat formálódtunk, és két jelentős formáló erőnk van, az egyik a vendégközönség, figyeljük, hogy ők mit keresnek. A másik Gábor. Nyilván az ő keze nyoma ott van az étlapon. Az volt az álmunk, hogy a Kert egy olyan hely legyen, ahol nem érzik feszélyezve magukat az emberek, de attól, hogy egy hely lazább, a minőségből nem engedünk – jelentette ki Antalffy Judit.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.