A zsemlegombóc elkészítéséhez a vizes zsemléket apró kockákra vágjuk, sütőtepsire helyezzük és 190 Celsius-fokra előmelegített sütőben, alsó-felső módban addig sütjük, amíg pici színt nem kapnak. Nem szabad megégetni a zsemlekockákat.
A zsemlekockákat ezután egy mély tálba tesszük és felöntjük a tejjel, egy kanállal alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol érje a folyadék. Pár percig pihentetjük.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és megdinszteljük a kockákra vágott vöröshagymát. Ízlés szerint sózzuk.
Ha a zsemlekockák magukba szívták a tejet, akkor hozzákeverjük a dinsztelt vöröshagymát és hozzáadjuk a két tojást, a felaprított petrezselymet és a lisztet. Ehhez a mennyiséghez 5-6 evőkanál liszt kell, de lehet, hogy többre is szükség van, attól függően, mekkorák a tojások. Sózzuk és borsozzuk, majd egy fakanállal alaposan összedolgozzuk. Sűrű, kézzel formázható masszát kell kapnunk, ezért ha kell, tehetünk még hozzá lisztet.
Egy lábasban vizet forralunk, amit alaposan megsózunk. Amíg forr a víz, addig pihen a zsemlegombóc masszája. Amikor a víz gyöngyözni kezd, akkor vizes kézzel falatnyi gombócokat formázunk és egyenként a sós vízbe tesszük. A gombócok főzés során megdagadnak, így nem érdemes nagyokat formázni.
Újraforrástól számítva tíz percig főzzük a gombócokat, majd elzárjuk a hőforrást, lefedjük a lábast és tíz percig állni hagyjuk.
Tálalásig tarthatjuk meleg vízben a zsemlegombócokat. Vadas, vagy bármilyen szaftos ragu mellé tökéletes köret.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.