Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mákos guba  recept
Mákos guba
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A legfinomabb párolt lila káposzta recept
recept
Egyszerű

A legfinomabb párolt lila káposzta

30 perc
4 adag
Átlagos
2024. 11. 04.
Frissítve: 2024. 11. 06.

Elkészítés

  1. A lila káposztát késsel csíkokra vágjuk, tálba tesszük, megsózzuk, átforgatjuk es hagyjuk állni pár percig.
  2. Egy lábasban kevés zsírt olvasztunk, majd beleszórjuk a cukrot és karamellizálni kezdjük. Amint megbarnult, hozzáadjuk a félfőre vágott lila hagymát és megdinszteljük. Ha megpuhult a hagyma, akkor beleszórjuk a káposztát, átforgatjuk és párolni kezdjük. Ha kell, lefedjük.
  3. A már félig puha káposztát sózzuk, fűszerezzük őrölt köménnyel, kevés fehérborral és ecettel. Pár percig pároljuk, addig hogy már puha, de még kissé roppanós legyen a káposzta.

Nézd meg videón, hogyan készül a tökéletes párolt lila káposzta!

Megjegyzés
Sült kacsa- és libacomb, valamint fasírt mellé is passzol.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Zsemlegombóc
Recept
Egyszerű

Zsemlegombóc

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Márton-napi libasült párolt lila káposztával
Recept
Bonyolult

Márton-napi libasült párolt lila káposztával

120 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Steak burgonya
Recept
Egyszerű

Steak burgonya

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Sajtos burgonyapüré
Recept
Egyszerű

Sajtos burgonyapüré

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Fülöp Sándor szerző profilképe

Fülöp Sándor

Párolt lila káposzta
Recept
Egyszerű

Párolt lila káposzta

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Nokedli
Recept
Egyszerű

Nokedli

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Kiss Krisztina szerző profilképe

Kiss Krisztina

Petrezselymes újburgonya
Recept
Egyszerű

Petrezselymes újburgonya

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Hasonló receptek

Dinsztelt lila káposzta recept
Recept
Egyszerű

Dinsztelt lila káposzta

45 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Palma Pechy szerző profilképe

Palma Pechy

Párolt lila káposzta recept
Recept
Egyszerű

Párolt lila káposzta

65 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (1)

LegfrissebbTörlés
C

ckiss579-gmail-com

2024. 11. 06. | 10:46
Tényleg egy fantasztikus köret a párolt lila káposzta csak nem derül ki mi az a titkos hozzávaló, gyanítom hogy a fehérbor. Amúgy száraz pezsgővel az igazi. Igazán azért szólok hozzá, hogy tiszteljük meg ezt finom körettet és ne degradáljuk holmi "párkápnak"ahogy többször is megtette a kedves szerző !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss receptek

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zserbó – az eredeti recept
Recept
Rafinált

Zserbó – az eredeti recept

90 perc
|
6 adag
|
Költséges
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt recept
Recept
Egyszerű

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt

10 perc
|
1 adag
|
Olcsó
Hadarik Rita szerző profilképe

Hadarik Rita

3 különleges zabkása-variáció recept
Recept
Egyszerű

3 különleges zabkása-variáció

15 perc
|
1 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Venezuelai kukoricás palacsinta, a cachapa recept
Recept
Egyszerű

Venezuelai kukoricás palacsinta, a cachapa

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.