A lila káposztát késsel csíkokra vágjuk, tálba tesszük, megsózzuk, átforgatjuk es hagyjuk állni pár percig.
Egy lábasban kevés zsírt olvasztunk, majd beleszórjuk a cukrot és karamellizálni kezdjük. Amint megbarnult, hozzáadjuk a félfőre vágott lila hagymát és megdinszteljük. Ha megpuhult a hagyma, akkor beleszórjuk a káposztát, átforgatjuk és párolni kezdjük. Ha kell, lefedjük.
A már félig puha káposztát sózzuk, fűszerezzük őrölt köménnyel, kevés fehérborral és ecettel. Pár percig pároljuk, addig hogy már puha, de még kissé roppanós legyen a káposzta.
Nézd meg videón, hogyan készül a tökéletes párolt lila káposzta!
Megjegyzés
Sült kacsa- és libacomb, valamint fasírt mellé is passzol.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.