A lila káposztát késsel csíkokra vágjuk, tálba tesszük, megsózzuk, átforgatjuk es hagyjuk állni pár percig.
Egy lábasban kevés zsírt olvasztunk, majd beleszórjuk a cukrot és karamellizálni kezdjük. Amint megbarnult, hozzáadjuk a félfőre vágott lila hagymát és megdinszteljük. Ha megpuhult a hagyma, akkor beleszórjuk a káposztát, átforgatjuk és párolni kezdjük. Ha kell, lefedjük.
A már félig puha káposztát sózzuk, fűszerezzük őrölt köménnyel, kevés fehérborral és ecettel. Pár percig pároljuk, addig hogy már puha, de még kissé roppanós legyen a káposzta.
Nézd meg videón, hogyan készül a tökéletes párolt lila káposzta!
Megjegyzés
Sült kacsa- és libacomb, valamint fasírt mellé is passzol.
Tényleg egy fantasztikus köret a párolt lila káposzta csak nem derül ki mi az a titkos hozzávaló, gyanítom hogy a fehérbor. Amúgy száraz pezsgővel az igazi. Igazán azért szólok hozzá, hogy tiszteljük meg ezt finom körettet és ne degradáljuk holmi "párkápnak"ahogy többször is megtette a kedves szerző !!!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.