A káposztát vékony csíkokra vágjuk. Megsózzuk, majd fél óráig állni hagyjuk. A hagymát megpucoljuk és félkarikára vágjuk.
Kevés olívaolajon kipattogtatjuk a köménymagot, majd hozzáadjuk a hagymát. Jól összekeverjük, hogy a kömény meg ne pörkölődjön, mikor enyhén üveges, a káposztát is a fazékba tesszük. Fontos, hogy 1 fej káposztához, legalább 10 literes fazeat válasszunk, mert a szálas káposzta sok helyet foglal! Megborsozzuk, almaecetet öntünk hozzá, és időnként megkeverve fedő alatt pároljuk.
Húsz perc után a szorbitot is hozzátesszük, majd ismét elkeverjük. Továbbra is fedő alatt pároljuk, és pár perc múlva megkóstoljuk. Ha valamelyik fűszer ízét kevésnek tartjuk, pótoljuk.
Ha nagyon cukrosnak találjuk (ebben az esetben ez nem lehet, a kevés édesítőszer miatt), sóval, ha sósnak, szorbittal egyenlítjük ki az ízét. Ha túl fűszeresnek érezzük, 1 dl. száraz borral lágyabbá tehetjük ízét.
A végén a fedőt levéve, sűrűbben megkavarva hagyjuk, hogy alóla elpárologjon a lé, amit a káposzta engedett.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.