Elkészítés: A sárgarépát meghámozzuk, ízléstől és mérettől függően kockázzuk vagy felkarikázzuk.
A hagymát az olvasztott vajon közepes lángon puhára pároljuk. Finoman sózzuk, majd ráreszeljük a fokhagymát, curryvel fűszerezzük, összepirítjuk. Ezután hozzáadjuk a sárgarépát, jól elkeverjük, felöntjük az alaplével, és beleszórjuk a petrezselyem nagyobb részét. Közepes lángon kb. 20 perc alatt puhára – de még haraphatóra főzzük.
Egy merőkanálnyi mennyiséget kimerünk, pürésítünk egy mixer segítségével. Beleöntjük a kókusztejet, visszaöntjük a turmixolt részt a répához, összemelegítjük, de már nem forraljuk. Sóval, borssal, a lime reszelt héjával és facsart levével ízesítjük.
Egy fazéknyi vizet felteszünk melegedni sóval és babérlevéllel, addig melegítjük, amíg nem forr, de már az apró buborékok megjelennek az edény alján. Annyi kanál ecetet öntünk a vízbe, ahány tojást készítünk. Egy merőkanalat tartunk a forró lébe, beleütünk finoman 1 tojást, megvárjuk, amíg egy kissé összekapja a forró víz, majd a fazékba engedjük. Ugyanígy járunk el a többi tojással is. csúsztassuk bele a tojást (vagy tojásokat) a forró vízbe. 3-4 perc elteltével kivesszük a tojásokat, jéghideg vízbe tesszük néhány pillanatra. A buggyantott tojás akkor jó, ha késsel belevágunk, akkor a sárgája kifolyik.
A főzelék tetejére tesszük a buggyantott tojás, friss, aprított petrezselyemzölddel és korianderrel megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.