A rizstésztát egy magas falú tálba tesszük, leöntjük forró vízzel, óvatosan megpróbáljuk szálaira szedni és hagyjuk ázni 3-5 percig, attól függően, mennyire kemény tésztát szeretnénk. Leszűrjük, majd hagyjuk állni a felhasználásig.
A vöröshagymát félfőre, a fokhagymát apró kockákra vágjuk. A sárgarépát és a kínai kelt felcsíkozzuk, a cukkinit falatnyi, az újhagymát négy-öt centis darabokra vágjuk.
Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, majd dinsztelni kezdjük a hagymát, majd sorban jöhetnek bele a zöldségeket. Addig sütjük, amíg kis pirult színt nem kapnak.
A pirult zöldségekhez ütünk két egész tojást, gyors mozdulatokkal összekeverjük és beletesszük az előzőleg beáztatott, majd lecsepegtetett rizstésztát. Öntünk alá egy kevés vizet.
A pad thait fűszerezzük kevés sóval, csontléfűszerrel, cukorral, és kerül bele sima és fekete szójaszósz, egy nagyobb adag pad thai szósz is. Ha van otthon, használhatunk ezeken felül még osztrigaszószt is. Alaposan átforgatjuk.
Tálalás előtt még a forró serpenyőben hozzáadjuk a feldarabolt újhagymát és ezzel is átkeverjük, majd levesszük a tűzről.
Tálaláskor díszítjük babcsírával, apróra vágott friss korianderrel, pörkölt földimogyoróval és tehetünk mellé egy limegerezdet is.
Nézd meg videón, hogyan készül a zöldséges pad thai!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.