A szárított fafülgombát pár órára hideg vízbe tesszük, de akár egy éjszakát is áztathatjuk. Az üvegtésztát is beáztatjuk, de csak egy órára.
A zöldségeket megpucoljuk. A sárgarépát és a karalábét lereszeljük, picit megsózzuk és pár percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a felesleges nedvességet.
Az újhagymát és a vöröshagymát apróra vágjuk.
A megpuhult és megnőtt fafülgombát felaprítjuk.
A sima és a hosszúlevelű koriandert is felvágjuk apró darabokra.
A tavaszi tekercshez használhatunk egyféle darált húst is, de a legfinomabb akkor lesz, ha keveréket készítünk, aminek az egyik felét 20%-os, a másik felét 30%-os zsírtartalmú darált sertéshús adja.
A beáztatott és lecsepegtetett üvegtésztát feldaraboljuk.
Az előkészített alapanyagokat egy nagy keverőtálba tesszük és hozzáadunk egy egész tojást, valamint egy tojássárgáját. Fűszerezzük sóval, cukorral, csontléfűszerrel, borssal és halszósszal, végül alaposan összedolgozzuk a masszát.
A tavaszi tekercshez sütésre való rizslap szükséges. Pár darab rizslapból kivágunk cikkeket, ezzel fogjuk megerősíteni a tekercseket. A rizslapokat gyorsan megmártjuk vízben, majd kiterítjük egy deszkára. Megmártjuk a vízben a rizslapból kivágott cikket is, és ráfektetjük az egészben hagyott, megnedvesített rizslapra. Az így megerősített részre kanalazunk egy keveset a töltelékből, majd elkezdjük feltekerni úgy, hogy a két oldalát behajtjuk.
Hagyjuk egy picit a levegőn száradni, amíg az olaj felmelegszik, majd folyamatos forgatás mellett bő, forró olajban ropogósra sütjük a tekercseket.
Pikáns szósszal együtt fogyasztjuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a vietnámi tavaszi tekercs!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.