Hámozzunk meg 2 gerezd fokhagymát, 1 fej vöröshagymát és 10 dkg shiitake gombát, majd aprítsuk fel őket.
Forrósítsunk fel 1 ek olajat. Pirítsunk meg rajta 10 dkg bambuszrügyet (konzerv is lehet) és 30 dkg darált sertéshúst, a vörös- és fokhagymát és a gombát. Ízesítsük sóval, borssal, 1 tk cukorral, 1 csipet őrölt gyömbérrel, 1-1 ek szójaszósszal és vodkával.
Kevés hideg vízben keverjünk csomómentesre 1 tk étkezési keményítőt, majd öntsük a serpenyőbe, és sűrítsük be vele az ételt.
A tésztához keverjünk el 20 dkg lisztet 10 dkg étkezési keményítővel. Adjunk hozzá annyi forró vizet, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk, majd keverjünk hozzá 1 db tojást.
Süssünk a tésztából vékony palacsintákat. Töltsük meg a húsos keverékkel, és szorosan tekerjük fel őket.
5 dkg lisztből, 6 dkg keményítőből és egy kevés vízből keverjünk még egy adag tésztát, és forgassuk meg benne a tekercseket.
Süssük őket 2 ek olajon ropogósra. Díszítsük zöld fűszerekkel. Kínálhatunk mellé párolt rizst vagy zöldségeket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.