Az üvegtésztát leforrázzuk, majd pár percig hagyjuk a forró vízben állni. Miután megpuhult, már lehet is vele dolgozni.
A salátaleveleket, fűszernövényeket és a zöldséget (répa, retek) vékony csíkokra aprítjuk. A mogyorót durván megtörjük, és száraz serpenyőben illatosra pirítjuk.
A szószhoz egy kis forralóedényben a currypasztát megpirítjuk, majd felöntjük a kókusztejjel. Nádcukorral és tamarindszósszal kiegyensúlyozzuk az édes és savanykás ízeket, kevés halszósszal pikánsabbá tesszük, majd a legvégén hozzáadjuk az aprított, pirított mogyorót, és összeforraljuk.
A tésztalapokat 15-20 másodpercre beáztatjuk cukorral, rizsecettel és sóval ízesített meleg vízbe, majd jól lecsöpögtetjük. Száraz papírtörlővel leitatjuk a felesleges vizet.
A felaprított fűszernövényekből, salátalevelekből, tésztából, zöldségekből és a főtt rákhúsból egy keveset a beáztatott rizslapra teszünk. Miután a rizslap két szélét behajtottuk, bennük a töltelékkel, szorosan hajtva feltekerjük a lapokat.
A nyári tekercseket egy tányérra tesszük, és fogyasztásig letakarjuk egy benedvesített papírtörlővel.
Átló mentén félbevágva, mogyorós mártogatóval tálaljuk.
Megjegyzés
Ha nem szereted a rákot, nyugodtan helyettesítsd pirított vagy főtt csirkemellcsíkokkal. Péter András receptje, Fotó: Tóth András
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.