A baconben sült csirkerolád elkészítéséhez a gondosan megtisztított csirkemellfiléket bevágjuk a vastagabb felükön, majd kihajtjuk őket.
A spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, azután megszárítjuk. Száraz serpenyőben kissé megpirítjuk a mogyorót, majd elosztjuk a spenóttal együtt a csirkemellfiléken. Megszórjuk egy kevés sóval, borssal, továbbá frissen reszelt szerecsendióval, majd feltekerjük a húsokat.
Ezután körbetekerjük a roládokat a baconszeletekkel, azután körbepirítjuk őket a felforrósított olajon. Ha megvagyunk, átszedjük a tekercseket egy tűzálló tálba, majd 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre.
A répát meghámozzuk, és felvágjuk falatnyi darabokra a megmosott, szárazra törölt cukkinivel együtt. Roppanósra főzzük a zöldségeket forrásban lévő, sós vízben, majd leszűrjük őket, és megforgatjuk a felforrósított vajon.
Kiszedjük a csirkeroládokat a tálból, és alufóliával letakarva pihentejük őket néhány percig. A pecsenyelét egy lábasba öntjük, felforrósítjuk, majd felöntjük borral, és befőzzük a harmadára. Ezután hozzáöntünk 50 ml vizet, és további 1 percig főzzük, végül pedig beleforgatjuk a vajat.
A félbevágott csirkeroládokat a zöldségekkel tálaljuk, a mártást pedig külön kínáljuk hozzá.
Megjegyzés
Pirítás és sütés közben nem fog szétnyílni a csirkerolád, ha megtűzzük fogpiszkálóval. Fontos, hogy tálalás előtt, még melegen távolítsuk el a húsból.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.