A paradicsomokat és a paprikát megmossuk, durvára kockázzuk. A hagymát, fokhagymagerezdeket és a burgonyákat meghámozzuk, a hagymát és a burgonyát felkockázzuk, a fokhagymát egy kés lapjával összenyomjuk. A kolbászt vékonyan felkarikázzuk.
Felforrósítsunk egy lábasban egy kevés olívaolajat, és megpirítjuk rajta a kolbászkarikákat a felaprított szalonnával együtt. Hozzádobjuk a hagymaféléket, együtt pirítjuk néhány percig, azután hozzáadjuk a burgonyát, a paradicsomot és a paprikát, majd hozzákeverjük a sűrített paradicsomot. Sózzuk és borsozzuk, alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a leöblített rozmaringot, és hozzáöntünk kb. 50 ml vizet. Lefedve kb. 40 percig főzzük, amíg a krumpli megpuhul, a paradicsom pedig jó sok levet ereszt.
Ezután levesszük a fedőt, és további 10-15 percig főzzük, amíg a folyadék kissé besűrűsödik. Végül eltávolítjuk a rozmaringágat, és friss kovászos kenyérrel tálaljuk a paradicsomos-kolbászos krumplit.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.