Két evőkanál zsemlemorzsát összekeverünk egy kevés meleg vízzel és pár percig állni hagyjuk.
A darált sertéshúst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót és a fűszereket. Kerül bele fokhagymapor, pirospaprika, majoránna és oregánó. Ezután jön egy egész tojás, egy kevés olaj, a zsemlemorzsás keverék és a frissen őrölt bors. Kézzel alaposan összedolgozzuk.
A tepsire sütőpapírt teszünk és meglocsoljuk egy kevés olajjal.
A húsos masszából vizes kézzel golyókat formázunk, kissé ellapítjuk és az olajos sütőpapírra tesszük. 190 fokon, alsó-felső sütősi módban 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük a fasírtokat.
Nézd meg videón, hogyan készül a sütőben sült egyszerű fasírtgolyó!
Megjegyzés
Ha nincs otthon zsemle vagy kenyér, akkor víz és zsemlemorzsa keverékéből készült masszával is helyettesíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.