Hagymás rostélyos
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kijevi csirkemell rizibizivel
Rakott zöldbab darált hússal
Epres blondie
Mákos guba
Káposztás tészta egyszerűen
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Dödölle - az eredeti recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Vadas marha
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Kínai szezámmagos csirke
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Babgulyás
Zsemlegombóc
Dubarry-csirkemell
Alapételek

Házias, ízletes és laktató: így készül a darált húsos rakott burgonya

A rakott burgonya egy igazi klasszikus étel, finom, laktató, és számos változatban elkészíthető, így mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Mi most a darált hússal készült rakott burgonya receptjével készültünk.

A darált húsos rakott burgonya amellett, hogy rendkívül ízletes, még kiadós is, így remek választás egy családi vacsorához vagy baráti összejövetelhez. Ráadásul ízlés szerint variálható: gazdagíthatjuk különféle zöldségekkel, sajttal vagy akár friss zöldfűszerekkel is. 
A Vidék íze magazin kiváló étele tehát tökéletes azok számára, akik egy laktató, finom fogásra vágynak. Próbáld ki te is, és élvezd a házias ízeket!

Darált húsos rakott burgonya
Darált húsos rakott burgonya, egy igazán lakató fogás
FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Így készül a Vidék íze magazin laktató étele, a darált húsos rakott burgonya!

Előkészítés: 45 perc 

Főzés: 20 perc 

Sütés: 30 perc 

1 adag: 730 kcal 

Hozzávalók: 

  • 1 kg sárga burgonya  
  • 1 evőkanál zsiradék
  • 1 vöröshagyma  
  • 2 gerezd fokhagyma  
  • 50 dkg darált sertéslapocka  
  •  1 kávéskanál őrölt pirospaprika  
  • 1 kávéskanál őrölt kömény  
  • 1 csipet őrölt babérlevél  
  • bors 
  • 3,5 dl tejföl 
  • 1,5 dl tejszín  
  • 1 tojás 
  • 4 szelet bacon 

Elkészítés: 

  1. Alaposan megmossuk a burgonyát, majd egy jó nagy evőkanál sóval ízesített vízben héjastul megfőzzük. Lehűtjük, lehúzzuk a héját. 
  2. A zsiradékon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a darált húst
  3. Fűszerezzük őrölt pirospaprikával, köménnyel, babérral, sóval és borssal. Kevés vizet adunk hozzá, és közepes lángon puha, szaftos állagúra főzzük. 
  4. A burgonyát felkarikázzuk, beleterítjük a felét egy kizsírozott tepsibe. Rátesszük a darált húst, a tetejére rendezzük a maradék burgonyakarikákat. 
  5. A tejfölt elkeverjük a tejszínnel, egy-egy nagy csipet sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, az egész tojással, majd ráöntjük az étel tetejére. 
  6. Ráfektetjük a négy szelet bacont, és 170 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.