Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Vadas marha recept
recept
Rafinált
TejZellerMustár

Vadas marha

210 perc
4 adag
Költséges
5
2024. 06. 02.
Tápérték(1 adag)
430 kcal Energia
15.8 g Zsír
27 g Szénhidrát
42.5 g Fehérje

Elkészítés

  1. A zöldségeket meghámozzuk, felaprítjuk, a hagymát felkockázzuk, a fokhagymát apróra daraboljuk, a répákat felkarikázzuk, a zellert felkockázzuk. A citrusfélék héjából hámozóval 2-3 csíkot lehámozunk, az almát kicsumázzuk, meghámozzuk, felkockázzuk. Előkészítjük a fűszereket is: az egész borsot és a borókabogyót egy teatojásba rakjuk, így kerül majd a főzőlébe, amikor a mártást készítjük (ez a legegyszerűbb módja, hogy az apró fűszereket ne daráljuk le).
  2. A húst egy fazékban a zsiradékon elősütjük, minden oldalát körbepirítjuk, majd kivesszük, és félretesszük.
  3. Karamellt készítünk: a fazékba kanalazzuk a cukrot, majd ha felolvadt és gesztenyebarna színű, jöhetnek a zöldségek (vöröshagyma, sárgarépa, fehérrépa, zeller) és az alma. Dinszteljük néhány percig, majd hozzáadjuk a citrom- és narancshéjat, a babérleveleket, közben sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a kakukkfűvel, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, megkevergetjük, majd felöntjük a fehérborral.
  4. Pár perc elteltével visszahelyezzük a húst a fazékba, belerakjuk a fűszeres teatojást, majd felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, amennyi pont ellepi, és lefedve, alacsony lángon nagyjából 2 óra alatt készre főzzük.
  5. Az elkészült alapból kivesszük a megfőtt húst, a citrushéjakat, a teatojást és a babérleveleket. A főtt zöldségeket átmerjük egy turmixgépbe (vagy használhatunk botmixert is), annyi főzőlével, amennyi még nem lepi el teljesen. A többi lét nem öntjük ki, ha sűrű lenne a mártásunk, ezzel tudjuk hígítani. A zöldségalaphoz adjuk a tejszínt, a tejfölt, a mustárt, ízesítjük fél-egy citrom levével attól függően, mennyire savanyú, végül a narancs levét is hozzáadjuk és nagyjából 3-4 percig turmixoljuk, amíg szép mártást nem kapunk. Turmixolás közben a szószhoz adjuk a vajat is, ezzel gazdagabb ízűvé és fényesebbé tesszük. Fontos, hogy kóstoljunk közben, és ha szükséges, fűszerezzük, akár cukrot is adhatunk hozzá, a lényeg, hogy harmonikus ízre törekedjünk.
  6. A mártást egy szűrő segítségével átszűrjük. A húst felszeleteljük, és a mártással meglocsolva, apróra vágott petrezselyemmel díszítve kínáljuk. Fogyaszthatjuk zsemle- vagy szalvétagombóccal, de a tészta és a krokett is tökéletes köretválasztás lehet. Készíthetjük sertés- vagy csirkehúsból is; vagy vadhúsból, nyúlhúsból, ha igazán finomat szeretnénk.

Nézzétek meg videón is, hogyan készül a vadasmarha:

 

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Vadas sertéscombból, zsemlegombóccal
Recept
Bonyolult

Vadas sertéscombból, zsemlegombóccal

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Vadasmártás sertéscombbal
Recept
Egyszerű

Vadasmártás sertéscombbal

110 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Vadas nyúlcombból burgonyafánkkal
Recept
Bonyolult

Vadas nyúlcombból burgonyafánkkal

90 perc
|
2 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Vadas zsemlegombóccal
Recept
Bonyolult

Vadas zsemlegombóccal

120 perc
|
4 adag
|
Költséges
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Klasszikus vadas
Recept
Mester

Klasszikus vadas

65 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Csóra Andrea szerző profilképe

Csóra Andrea

Baconbe tekert sertéssült vadas mártásban
Recept
Bonyolult

Baconbe tekert sertéssült vadas mártásban

180 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Vadas marha
Recept
Mester

Vadas marha

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Medovarszki Tamásné szerző profilképe

Medovarszki Tamásné

Vadasmarha egyszerűen
Recept
Mester

Vadasmarha egyszerűen

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Rozsnyai Gabriella szerző profilképe

Rozsnyai Gabriella

Hasonló receptek

Vadas sertéscombból, zsemlegombóccal recept
Recept
Bonyolult

Vadas sertéscombból, zsemlegombóccal

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Vadasmártás sertéscombbal recept
Recept
Egyszerű

Vadasmártás sertéscombbal

110 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Klasszikus vadas recept
Recept
Mester

Klasszikus vadas

65 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Csóra Andrea szerző profilképe

Csóra Andrea

Vadasmarha egyszerűen recept
Recept
Mester

Vadasmarha egyszerűen

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Rozsnyai Gabriella szerző profilképe

Rozsnyai Gabriella

Vadas csirkéből zsemlegombóccal  recept
Recept
Bonyolult

Vadas csirkéből zsemlegombóccal

60 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Tóth Péter szerző profilképe

Tóth Péter

Tarja vadasan, pirított zsemlegombóccal  recept
Recept
Mester

Tarja vadasan, pirított zsemlegombóccal 

120 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Rakott zöldbab tejföllel recept
Recept
Egyszerű

Rakott zöldbab tejföllel

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lákovicsné Kazi Jázmin szerző profilképe

Lákovicsné Kazi Jázmin

Mazsolás túrós muffin recept
Recept
Egyszerű

Mazsolás túrós muffin

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Rumbaba recept
Recept
Mester

Rumbaba

220 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Konfitált libacomb zsírjában sült krumplival recept
Recept
Bonyolult

Konfitált libacomb zsírjában sült krumplival

160 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Matcha teás tiramisu recept
Recept
Rafinált

Matcha teás tiramisu

60 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csirkepaprikás túrós tésztán sütve recept
Recept
Bonyolult

Csirkepaprikás túrós tésztán sütve

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Rákóczi-túrós pite recept
Recept
Mester

Rákóczi-túrós pite

120 perc
|
16 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sütőtökös tészta recept
Recept
Egyszerű

Sütőtökös tészta

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Négysajtos pizza recept
Recept
Egyszerű

Négysajtos pizza

75 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hagyományos lebbencsleves recept
Recept
Egyszerű

Hagyományos lebbencsleves

65 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Villámgyors babfőzelék pirított kolbásszal recept
Recept
Egyszerű

Villámgyors babfőzelék pirított kolbásszal

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.