Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Minestrone recept
Minestrone
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Vadas marha recept
recept
Rafinált
TejZellerMustár

Vadas marha

210 perc
4 adag
Költséges
5
2024. 06. 02.
Frissítve: 2025. 01. 13.
Tápérték(1 adag)
430 kcal Energia
15.8 g Zsír
27 g Szénhidrát
42.5 g Fehérje

Elkészítés

  1. A zöldségeket meghámozzuk, felaprítjuk, a hagymát felkockázzuk, a fokhagymát apróra daraboljuk, a répákat felkarikázzuk, a zellert felkockázzuk. A citrusfélék héjából hámozóval 2-3 csíkot lehámozunk, az almát kicsumázzuk, meghámozzuk, felkockázzuk. Előkészítjük a fűszereket is: az egész borsot és a borókabogyót egy teatojásba rakjuk, így kerül majd a főzőlébe, amikor a mártást készítjük (ez a legegyszerűbb módja, hogy az apró fűszereket ne daráljuk le).
  2. A húst egy fazékban a zsiradékon elősütjük, minden oldalát körbepirítjuk, majd kivesszük, és félretesszük.
  3. Karamellt készítünk: a fazékba kanalazzuk a cukrot, majd ha felolvadt és gesztenyebarna színű, jöhetnek a zöldségek (vöröshagyma, sárgarépa, fehérrépa, zeller) és az alma. Dinszteljük néhány percig, majd hozzáadjuk a citrom- és narancshéjat, a babérleveleket, közben sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a kakukkfűvel, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, megkevergetjük, majd felöntjük a fehérborral.
  4. Pár perc elteltével visszahelyezzük a húst a fazékba, belerakjuk a fűszeres teatojást, majd felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, amennyi pont ellepi, és lefedve, alacsony lángon nagyjából 2 óra alatt készre főzzük.
  5. Az elkészült alapból kivesszük a megfőtt húst, a citrushéjakat, a teatojást és a babérleveleket. A főtt zöldségeket átmerjük egy turmixgépbe (vagy használhatunk botmixert is), annyi főzőlével, amennyi még nem lepi el teljesen. A többi lét nem öntjük ki, ha sűrű lenne a mártásunk, ezzel tudjuk hígítani. A zöldségalaphoz adjuk a tejszínt, a tejfölt, a mustárt, ízesítjük fél-egy citrom levével attól függően, mennyire savanyú, végül a narancs levét is hozzáadjuk és nagyjából 3-4 percig turmixoljuk, amíg szép mártást nem kapunk. Turmixolás közben a szószhoz adjuk a vajat is, ezzel gazdagabb ízűvé és fényesebbé tesszük. Fontos, hogy kóstoljunk közben, és ha szükséges, fűszerezzük, akár cukrot is adhatunk hozzá, a lényeg, hogy harmonikus ízre törekedjünk.
  6. A mártást egy szűrő segítségével átszűrjük. A húst felszeleteljük, és a mártással meglocsolva, apróra vágott petrezselyemmel díszítve kínáljuk. Fogyaszthatjuk zsemle- vagy szalvétagombóccal, de a tészta és a krokett is tökéletes köretválasztás lehet. Készíthetjük sertés- vagy csirkehúsból is; vagy vadhúsból, nyúlhúsból, ha igazán finomat szeretnénk.

Nézd meg videón is, hogyan készül a vadasmarha:

 

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Lassan sült fehérboros tarja
Recept
Mester

Lassan sült fehérboros tarja

180 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zsíros hagymán sült tepsis csirkecombfilé
Recept
Egyszerű

Zsíros hagymán sült tepsis csirkecombfilé

55 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Stefánia-szelet
Recept
Rafinált

Stefánia-szelet

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Töltött sütőtök
Recept
Rafinált

Töltött sütőtök

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Pacalpörkölt
Recept
Bonyolult

Pacalpörkölt

165 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csirkés hortobágyi palacsinta
Recept
Rafinált

Csirkés hortobágyi palacsinta

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Sertéstarja paradicsommal és olajbogyóval
Recept
Egyszerű

Sertéstarja paradicsommal és olajbogyóval

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Hasonló receptek

Vadas sertéscombból, zsemlegombóccal recept
Recept
Bonyolult

Vadas sertéscombból, zsemlegombóccal

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Vadasmártás sertéscombbal recept
Recept
Egyszerű

Vadasmártás sertéscombbal

110 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Klasszikus vadas recept
Recept
Mester

Klasszikus vadas

65 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Csóra Andrea szerző profilképe

Csóra Andrea

Vadasmarha egyszerűen recept
Recept
Mester

Vadasmarha egyszerűen

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Rozsnyai Gabriella szerző profilképe

Rozsnyai Gabriella

Vadas csirkéből zsemlegombóccal  recept
Recept
Bonyolult

Vadas csirkéből zsemlegombóccal

60 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Tóth Péter szerző profilképe

Tóth Péter

Tarja vadasan, pirított zsemlegombóccal  recept
Recept
Mester

Tarja vadasan, pirított zsemlegombóccal 

120 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával recept
Recept
Egyszerű

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

Pöcsmácsik, a krumplinudli recept
Recept
Egyszerű

Pöcsmácsik, a krumplinudli

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csörögefánk recept
Recept
Rafinált

Csörögefánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Túrós rétes réteslapból recept
Recept
Rafinált

Túrós rétes réteslapból

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.