A csörögéhez a lisztet egy tálba szórjuk. Hozzáadjuk a sütőport, a sót és alaposan elkeverjük. Ezután kerül bele egy kevés porcukor, vaníliás cukor, egy citrom reszelt héja, a tejföl, az olvasztott vaj és két tojássárgája. Legvégül egy kevés rum, amitől nemcsak finom íze, de jó állaga is lesz. Fakanállal összekeverjük, majd kézzel gyúrni kezdjük.
Ha úgy tűnik, hogy száraz a tészta, akkor még egy-két evőkanál tejföllel lazíthatjuk.
A csörögéhez a tésztát lisztezett felületen 2-3 milliméter vastagra kinyújtjuk és derelyeszaggatóval először széles csíkokat szelünk, majd rombuszokat vágunk.
A kis négyszögek közepébe csíkot vágunk, ezen fogjuk átdugni a tészta végeit.
Egy magas falú serpenyőben olajat hevítünk és pár perc alatt aranybarnára sütjük a csörögék mindkét oldalát.
Lecsepegtetjük és porcukorral megszórva, lekvárral együtt tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.