Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Puncstorta  recept
Puncstorta
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Baracklekvár

Receptek baracklekvár hozzávalóval

Leírás

Akár őszi-, akár sárgabaracklekvárról is legyen szó, süteményeink, desszertjeink kedvelt, már-már nélkülözhetetlen alapanyaga. A lekvár házi készítése során érdemes kiemelt figyelmet szentelni a barackszemek épségének, nehogy egy romlásnak induló darab miatt az egész főzött adag a szemetesben landoljon.

A különböző barackokból készült lekvárok, dzsemek tápértéke, cukortartalma fajtánként eltér, így ezek figyelembevételénél mindig ellenőrizzük a csomagoláson található adatokat.

Az őszibarack dzsem tápértéke (100 gramm)

  • energia: 295 kcal
  • fehérje: nulla gramm
  • zsír: nulla gramm
  • szénhidrát: 71 gramm

A lenti tápérték táblázatban megadott értékek a sárgabarack lekvárra értendőek.

Mikor vedd?

A baracklekvár az év bármely szakában elérhető a boltok kínálatában.

Hogyan tárold?

Felbontás után mindenképp szükséges hűtőben tárolni és az üvegen jelzett határidőn belül elfogyasztani. Ügyeljünk rá, hogy szennyezett evőeszközzel ne nyúljunk a lekváros üvegbe, ez ugyanis gyors romlási folyamatokat indít be.
Tápérték(100 g)
263 kcal Energia
0 g Zsír
64.5 g Szénhidrát
0.4 g Fehérje
Baracklekvár receptek (685 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.