A gluténmentes és tejmentes linzer elkészítéséhez a rizslisztet, a darált mandulát, a keményítőt és a cukrot kimérjük egy keverőtálba, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojást és gyors mozdulatokkal rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát ezután fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük legalább 30 percre.
Rizsliszttel megszórt felületen a tésztát 2-3 mm-es téglalappá nyújtjuk és ízlés szerint kiszaggatjuk.
A kiszaggatott kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.
A kihűlt linzereket összeragasztjuk a kedvenc savanykás lekvárunkkal, például szederrel, málnával vagy áfonyával. A linzerek fém dobozban sokáig eltarthatók.
Megjegyzés
Nincs karácsony linzer nélkül, de nem kell karácsony ahhoz, hogy süssünk egy jó kis linzert. Ez a mandulás alap tészta nem csak linzernek tökéletes, hanem készíthetünk belőle töltött kekszet, de tökéletes „számos” formatorták sütéséhez is.
Ha maradunk az egyszerű linzernél, akkor töltsük meg a megsült korongokat a kedvenc savanykás lekvárunkkal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.