A liszthez hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat és elkezdjük összemorzsolni.
Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Elsőre túl száraznak tűnik, de szépen összefog állni.
Ezután diónyi golyókat formázunk, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 10-15 perc alatt világos zsemleszínűre sütjük.
A sütőből kivéve várjunk pár percet, majd beleforgatjuk az előzőleg vaníliás cukorral összekevert porcukorba.
Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd megint beleforgatjuk a vaníliás porcukorba.
Megjegyzés
Nagyon omlós aprósütemény, és a vaníliás porcukortól különösen finom. Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható, és omlós marad.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.