A villával fellazított túrót egy tálba öntjük. Beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, hozzáadunk két tojást, jöhet egy citrom reszelt héja és a zsemlemorzsa. Alaposan összekeverjük, majd félretesszük.
Egy réteslapot tiszta, de benedvesített konyharuhára fektetünk és óvatosan lekenjük olvasztott vajjal. Ráfektetünk egy másik réteslapot, ismét lekenjük a vajjal és ezt megismételjük még három vagy négy alkalommal. Egy rúd réteshez összesen 4-5 réteslapot érdemes használni. A legfelső réteslapot pedig már nem kenjük meg a vajjal.
A töltelék felét a réteslapok hosszanti oldalán egy csíkban felhalmozzuk. A lapok két oldalát behajtjuk és a rétest a konyharuha segítségével feltekerjük.
A másik rúd során az előző lépéseket megismételjük.
A rudakat sütőpapírral bélelt, vagy zsírral kikent és kilisztezett tepsire tesszük. A tetejüket lekenjük olvasztott vajjal vagy felvert tojással, és 190 fokon 20-30 perc alatt enyhén barna színűre sütjük a réteseket.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a túrós rétes réteslapból!
Megjegyzés
A bolti réteslapot az utolsó pillanatban vegyük ki a csomagolásból és amit nem használunk, azt takarjuk le nedves konyharuhával, hogy nehogy gyorsan kiszáradjon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.