Először a tésztát készítjük el. Ehhez összegyúrjuk a lisztet a sóval, a tojásokkal és kb. egy pohár vízzel, hogy rugalmas, de kissé lágyabb tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, majd 5 egyenlő részre osztjuk. A tésztadarabokat gombóccá formázzuk, és folpakba csomagolva szobahőmérsékleten hagyjuk legalább egy órát pihenni.
Míg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. Ehhez a túrót összekeverjük a cukorral, a tojással és a mazsolával. Ízesítjük egy csipet sóval, a vaníliarúd kikapart magjaival és a reszelt citromhéjjal.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra, egy közepes méretű tepsit kikenünk olvasztott zsírral.
A tejfölt összekeverjük a cukorral.
Egy nagy fazékba teszünk fel vizet forrni, és szórunk bele egy pici sót.
Egy nagyobb tálba odakészítünk egy kevés jéghideg vizet.
A pihentetett tészta első adagját vékony téglalappá nyújtjuk, kisebb téglalapokra vágjuk, és rövid idő alatt kifőzzük. Átszedjük a hideg vízbe, hogy megállítsuk a fövést, majd egyből kirakosgatjuk vele a kizsírozott tepsit alját.
Ráhalmozzuk a tésztára a töltelék negyedét, meglocsoljuk a cukrozott tejföl ötödével és olvasztott zsírral.
Kinyújtjuk és kifőzzük a következő adag tésztát, a zsíros tejföl tetejére rakjuk, és folytatjuk a rétegezést ugyanígy, míg elfogy a töltelék.
Az utolsó réteg egy adag kifőtt tészta legyen, amire rálocsoljuk a maradék cukros tejfölt.
A tepsit a forró sütőbe tesszük, és fél óra alatt megsütjük a tésztát. Langyosan tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a kálvinista mennyország!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.