A palacsintatésztához a lisztet egy tálba öntjük, elkeverünk benne ízlés szerint egy csipet sót, hozzáadjuk a két egész tojást és a tej egy részét. Csomómentes tésztát keverünk, majd ha ez megvan, akkor hozzáadjuk a tej maradékát, óvatosan eldolgozzuk egy haberővel. Végül hozzákeverjük a tésztához a szénsavas vizet, és félretesszük pihenni.
Palacsintasütőben kevés olajat hevítünk, és egyesével kisütjük a palacsintákat.
A túrót a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a porcukorral alaposan elkeverjük, majd megtöltjük vele a kisült palacsintákat.
Porcukorral és reszelt citromhéjjal tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül az alap túrós palacsinta!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.