A palacsintához habverővel összedolgozzuk a lisztet, a tojást, a tejet, az ásványvizet és a sót.
A töltelékhez meghámozzuk és finomra vágjuk a vöröshagymát, majd megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, aztán sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a meghámozott és összezúzott fokhagymát.
Meghintjük a liszttel, hozzáforgatjuk a finomra vágott petrezselymet és a tejfölt, ezután pedig megszórjuk a pirospaprikával. Felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről.
Kiolajozunk egy közepes méretű tapadásmentes serpenyőt. Belemerünk egy kisebb merőkanálnyit a tésztamasszából. Ezután néhány percig sütjük, majd spatulával óvatosan megfordítjuk a palacsintát, és a másik oldalát is aranyszínűre sütjük. Ugyanígy sütünk palacsintákat az összes tésztából.
Végül megtöltjük mindet a tejfölös-gombás keverékkel, és egy kevés tejföllel tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a bakonyi palacsinta!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.