A slambuc elkészítéséhez a szalonnát felkockázzuk, lábasba vagy bográcsba tesszük, zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az egyenletesre tört lebbencstésztát, és kissé megpirítjuk.
A kétféle hagymát és a kolbászt meghámozzuk, a hagymákat finomra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk, és mindet a tésztás alaphoz adjuk. Megpirítjuk. Meghintjük a fűszerekkel, megsózzuk, és alaposan elkeverjük.
A krumplit meghámozzuk, a paprikát és a paradicsomot megmossuk, felkockázzuk mindet, majd hozzáadjuk a tésztához. Alaposan összekeverjük, azután felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
Fedő nélkül, időnként megkeverve addig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul. Tálalás előtt lefedve 10 percig pihentetjük. Ecetes vagy kovászos uborkát kínálhatunk hozzá.
Nézd meg videón, hogyan készül a hagyományos slambuc:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.