A slambuc elkészítéséhez a szalonnát felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk, a hagymát, burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, a paprikákat felkarikázzuk, a paradicsomot összevágjuk, és a laska tésztát nagy darabokra törjük.
Bográcsba tesszük a zsírt, a kolbászt és a szalonnát, és zsírjára pirítjuk, majd kiszedjük a húsokat a zsírból.
Ezután a laska tésztát pirítjuk bele, majd azt is kivesszük belőle.
A hagymát üvegesre pirítjuk, és hozzáadjuk a lecsópaprikát, a paradicsomot, és 5 perc után a burgonyát is.
Pár perc pirítás után hozzáöntünk 1,5 l vizet, és felforraljuk, majd fűszerpaprikázzuk, sózzuk, borsozzuk, és a tésztát is beleszórjuk.
Ha kezd puhulni a tészta, a kolbászos szalonnát és az erős paprikát is hozzáadjuk. Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet.
Ha minden puha, hagyjuk egy fél órát állni, hogy összeérjenek az ízek, és utána fogyasszuk jól behűtött kovászos uborkával.
Nézd meg videón, hogyan készül a slambuc bográcsban:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.