A fölforrósított olajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, majd üvegesre pirítjuk benne a felaprított vöröshagymát.
Beletesszük a kockára vágott húst, zsírjára sütjük, majd pirospaprikával meghintjük, átforgatjuk, és kevés vízzel fölöntjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, a babérlevelet, és lassú tűzön félpuhára főzzük a húst.
Beleszórjuk a beáztatott, lecsöpögtetett babot, a kockára vágott paradicsomot, paprikát, leveszöldséget, és annyi vizet adunk hozzá, hogy bőven ellepje. Fűszerezzük még egy kevés paprikával. Sózzuk, ételízesítővel és borssal ízesítjük.
Amikor a hús megpuhult, beledobjuk a megtisztított és felkockázott burgonyát, majd lassan rotyogtatva készre főzzük.
Megjegyzés
A receptet és a fotót Kisgergely küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.